WIYS Walking In Your Shoes

om innerlijk te bewegen en te transformeren 

Kies voor deze route wanneer je vragen en thema’s op een liefdevolle systemische wijze direct wilt verkennen, effectiviteit en ontwikkeling wilt bevorderen en dé coachings methode van de toekomst wilt leren kennen

WIYS betekent Walking In Your Shoes. Het is een bijzonder effectieve diepwerkende moderne methodiek, die in Amerika al ruim 30 jaar wordt ingezet door coaches, begeleiders en therapeuten.  Als internationaal gecertificeerd Facilitator heb ik samen met Particolare Trainingen & Opleidingen deze methodiek in Nederland geïntroduceerd en het WIYS Nederland opgericht.  In al het werk wat ik doe ben ik nauw verbonden met de founder Joseph Culp van het WIYS Institute of America.

De WIYS methode rust op waarden als zachtheid, geweldloosheid, compassie en mindfullness.  Veel methoden zijn gericht op het hoofd en waarnemen met onze basiszintuigen. WIYS combineert zintuigelijk waarnemen met lichaamswijsheid, innerlijk weten en invoelend vermogen. Het is een integratieve, holistische vorm van systemisch werken, die persoonlijke groei  en ontwikkeling bevorderd. Voor meer informatie over de methodiek verwijs ik naar mijn site www.wiysnederland.nl

Uiteraard werken we met deze methodiek tijdens 1-op-1-Coaching bij werk- en levensvragen.  Daarnaast bied ik samen met Loeloe Andriol diverse workshops aan voor particulieren, organisaties en professionals.

Kies voor één van deze WIYS Workshops wanneer je

 • onder begeleiding deze persoonlijke, zuivere, diepwerkende en effectieve methodiek wilt ervaren en je wilt verdiepen in thema’s uit werk en leven;
 • op een liefdevolle manier in beweging wilt komen, waardoor lichaamswijsheid, innerlijk weten en invoelend vermogen zich tonen;
 • naast het denken, meer in contact wilt komen met je gevoelswereld, hieraan ruimte wilt geven  en je gevoel wilt inzet bij het vormgeven van je leven
 • in directe verbinding wilt komen met je talenten, kracht en (innerlijke) hulpbronnen en en ook de patronen, gewoonten en belemmeringen wilt leren kennen, die je mogelijk beperken bij het inzetten van je persoonlijke rijkdom;
 • jezelf wilt voeden in persoonlijke groei, door negatieve ervaringen te verwerken en een plek te geven;
 • de essentie van jezelf en/of je omgeving wilt ervaren, bewust zijn wilt vergroten en uit belemmerende concepten en percepties wilt stappen;
 • nieuwe (innerlijke) bewegingen mogelijk wilt maken en wilt ervaren welke dit zijn en wat daarvoor nodig is en hoe het voelt om het aan te gaan.

Ik bied in 1-op-1-coaching en workshops precies die elementen, die ervoor zorgen dat jij de volgende stap zet, verlangen vorm geeft en je doelen bereikt. Zo ontstaan ervaringen die een diepe en blijvende indruk achterlaten.

Alle onderdelen uit de workshops worden ook voor 1-of-1 coaching en groepen aangeboden.

Ik doe dit voor particulieren en bedrijven en altijd op maat qua inhoud, tijd en beschikbare middelen.

Bel of mail voor een kostenvrij kennismakingsgesprek.  We verkennen jouw vragen en behoeften. Ik eindig het gesprek met een kort voorstel over de mogelijke aanpak. Thuis denk je er over na, vraagt gelijk om een offerte of meldt je direct aan voor een workshop.  Daarna gaan we samen aan de slag.

AANBOD WIYS WORKSHOPS

WIYS met werk

Voor jou de juiste keuze, wanneer je werk en loopbaan gerelateerde thema’s wilt uitdiepen en ervaren hoe jouw volgende stap eruit kan zien. We laten theorie en techniek los in deze workshop en gaan via de WIYS methodiek inzicht vergroten.

Je kunt hele diverse vragen, thema’s en situaties inbrengen.  Hier een weergave van de mogelijk situaties en thema’s.

 • Hoe zou het zijn om meer leiding te geven of die managementfunctie te accepteren.
 • Hoe komt het dat ik mijn werk niet meer leuk vindmen er toch in blijf zitten.
 • Wat is de blokkade die ik telkens voel in samenwerking met mijn baas of met mijn collega.
 • Ik werk eigenlijk te veel en te hard, waarom eigenlijk en hoe kan dit anders.
 • Mijn onderneming is succesvol, welke stappen heb ik nodig om uit te breiden.
 • Wat betekent dit ontslag voor mij, wat heb ik nodig om dit werk los te laten en verder te gaan.
 • Ik mag me verder ontwikkelen in werk en merk dat ik er niet toe kom om stappen te zetten, ik wil ervaren hoe dit zit.
 • Wat is mijn relatie met geld en succes.

Je gaat met WIYS met Werk ontdekken welke stappen je kunt zetten,  kracht kunt vergroten en hulpbronnen kunt inzetten om dichter bij jouw verlangen en doelen te komen.

WIYS met Leven

Voor jou de juiste keuze, wanneer je persoonlijke- en levensthema’s wilt uitdiepen en ervaren hoe jouw volgende stap eruit kan zien. We laten theorie en techniek los in deze workshop en gaan via de WIYS methodiek inzicht vergroten.  De vragen, thema’s en situaties die je kunt inbrengen zijn heel divers. Hier een weergave van de mogelijke situaties en thema’s.

 • Jouw relatie met geliefden: partner, kind, ouder(s), broer (s), zus(sen) en anderen.
 • Situaties, gebeurtenissen, ervaringen die zich in jouw familiesystemen voordoen en die je wilt verkennen.
 • Ziekten en de symptomen, die in jouw leven of dat van je geliefden zijn gekomen.
 • Geldzaken: het geld komt niet of verdwijnt te snel of jouw mogelijk fixatie op geld.
 • Bedrijf en ondernemen: wel of niet samenwerken met partners, investeringen wel of niet doen, strategische keuzes, visie- en beleidsontwikkeling.
 • Succes: hoe ervaar je dat, vergroot je het, kan jij je succesvol voelen en nemen wat je toekomt.
 • Archetypen: hoe voelt de kracht van de Ridder om jouw te steunen, de Clown om te kunnen relativeren, de energie van de Rechter om je te sterken in beslissingen, het vermogen van de Ster om aandacht te durven nemen, de Magiër om meer te kunnen ontvangen van de wonderen van het leven.
 • Dromen en de boodschap die ze jouw willen brengen.
 • Levensdoelen- en beslissingen:  wanneer je in het hier en nu niet kunt ervaren wat je leidt in dit leven,  met je hoofd vastloopt in essentiële beslissingen en graag wilt voelen hoe je verder kunt bewegen en stappen kunt zetten

Je gaat met WIYS met Leven ontdekken welke stappen je kunt zetten,  kracht kunt vergroten en hulpbronnen kunt inzetten om dichter bij jouw verlangen en doelen te komen.

Volgende stap?

Neem direct vrijblijvend contact met mij op.

Contact opnemen

 

Volledige Outplacement en begeleiding tot de volgende baan of onderneming (begeleiding voor onbepaalde tijd).

 • Je kiest voor deze optie wanneer je absoluut gegarandeerd wilt zijn van begeleiding tot en met de proeftijd in een volgende baan of tot je jouw onderneming hebt opgestart.
 • Je wilt de tijd nemen voor een complete heroriëntatie, om te ervaren wat echt bij je past. Dat kan betekenen dat meer tijd nodig is voor onderzoek naar andere beroepen, branches, eigen onderneming/ZZP en mogelijk scholingsopties.
 • Jij en/of jouw (voormalig) werkgever hebben de middelen, die passen bij deze optimale en meest complete vorm van outplacement. Er kan gedegen geïnvesteerd worden in jouw toekomst.

 

Outplacement begeleiding op maat voor bepaalde tijd (6 tot 9 maand).

 • Je kiest voor deze optie wanneer je adequaat en professioneel begeleid wilt worden gedurende een korte periode en/of snel ander werkt wilt verwerven.
 • Je wilt een traject op maat, waarin wel alles aan bod komt, maar je hoeft niet intensief en langdurig begeleid te worden.
 • Je hebt zelf als particulier een beperkt budget of hebt van je werkgever een beperkt budget ontvangen en toch wil je zo optimaal mogelijk begeleid worden.

 

Wat doen we  

Hieronder geef ik een voorbeeld van de elementen die we kunnen tegenkomen: het vliegplan voor jouw reis.

In de praktijk wordt jouw vliegroute op maat ingevuld, mede afhankelijk van de tijd die je hebt en de bestemming die je wilt bereiken: baan, interim werk, ondernemen.  In het Outplacementprogramma (in fase 2) worden ook diverse mini-workshops opgenomen, die op de pagina Workshops uitgebreid worden beschreven.

Fase 1 Persoonlijke analyse

 1. Verwerking van het ontslag, inzicht in de ontstane situatie en afscheid nemen van dat wat was, zodat ruimte ontstaat voor wat komt.
 2. Zelfonderzoek- en reflectie: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.  Alle talenten worden gezien, competenties, vaardigheden, IQ, EQ en BQ.
 3. Wat geeft stress, kost energie en hoe kun je hier anders mee omgaan.
 4. Aandacht voor alles wat goed is en goed gaat. Positief (leren) waarderen tijdens het hele proces is essentieel.
 5. Oriëntatie op mogelijkheden, kansen en bedreigingen, analyse van de arbeidsmarkt en werkvormen: baan, interim, ZZP, freelance of onderneming.
 6. Samenstellen van het ideale zoekprofiel, jouw unieke aanbod, goed zicht op je doelgroep en een plan om jouw dromen te realiseren.

 

Fase 2 Marktvoorbereiding en bewerking

 1. Sollicitatievoorbereiding: samenstellen eigentijds presentatiemateriaal zoals pitch, CV, motivatiebrief, profielen op Social Media en vacatureanalyse.
 2. Presentatie op de arbeidsmarkt: oefenen met netwerken,  netwerk opbouwen en onderhouden, sollicitatievaardigheden. Kortom:  jezelf kunnen onderscheiden door houding en gedrag en toch jezelf blijven.
 3. Marktbewerking en verwerven baan : solliciteren in al zijn facetten, waardoor de markt je succes gunt. Inzet van Intermediairs, Recruiters, Bureaus, Internet en Social Media in het proces
 4. Begeleiding bij bepaling arbeidsvoorwaarden, contractvormen en optioneel coaching on the job tijdens de proeftijd.

Wanneer je kiest voor ondernemerschap/ZZP komen veel van bovenstaande elementen terug in aangepaste vorm. Daarnaast worden Uniek-product-bepaling, Ondernemersplan, Acquireren, Promotie en Website toegevoegd

 

Werkwijze en planning

In fase 1 van het traject staan de 2-wekelijkse bijeenkomsten van ca 1.5 uur centraal. De frequentie kan op maat worden aangepast. Er wordt gewerkt aan de hand van praktijksituaties en/of thuis voorbereide opdrachten. Dit vraagt van jouw per bijeenkomst ca 5 tot 10 uur voorbereidingstijd.

In Fase 2 kan de frequentie van de bijeenkomsten lager zijn, omdat je zelf tijd nodig hebt om te netwerken en solliciteren. De voorbereidingstijd in dit deel kan oplopen tot 15 uur per week.

In beide fasen wordt je ondersteund door mail- en telefooncontacten om op maat en op tijd te kunnen faciliteren.

Volgende stap?

Neem direct vrijblijvend contact met mij op.

Contact opnemen