Workshop Marktpresentatie en solliciteren

Voor alle workshops rondom WIYS Walking In Your Shoes, zoals WIYS met werk en leven, WIYS Practice, WIYS voor professionals en meer verwijs ik naar de pagina Walking-In-Your-Shoes

Kies voor deze route,  wanneer je jouw presentatie-, netwerk- en/of sollicitatie skills wilt vergroten

Je weet wie je bent, wat je wilt en kunt.  Het is al duidelijk wat je zoekt en komt brengen op de arbeidsmarkt.  Nu wil je dit toetsen in de markt: hoe is het om deze baan feitelijk te doen, hoe maak ik kennis met bedrijven die dit soort banen hebben, hoe kan ik met hun netwerken en hoe kom ik erachter waar de vacatures zijn en hoe ik kwalitatief hoogwaardig kan solliciteren?

Ofwel:  hoe ga ik mezelf presenteren en professioneel “aanbieden” op de arbeidsmarkt?

Voor wie op dat punt is beland, is de workshop-serie Marktpresentatie & Solliciteren een uitstekend hulpmiddel. Een hele praktische aanpak, waarbij de hele serie mini-workshops gevolgd kan worden of onderdelen daarvan kunnen worden ingezet.  Jij bepaald wat nodig is.

Stap 1   Vertrekverhaal vorig werk, Ideaalprofiel nieuw werk en Presentatie van talenten/vaardigheden (ca 3 uur)

Stap 2   Netwerken en netwerkvaardigheden, Verkenning van de arbeidsmarkt (ca 3 uur)

Stap 3   Inzet van Social Media, Linkedin, waar vindt u banen, hoe vindt men u (ca 3 uur)

Stap 4   Presentatie op de arbeidsmark, elevator pitch, CV, motivatiebrief, One-pager, videopresentatie, advertentieanalyse ea (ca 4 uur)

Stap 5   Sollicitatiegesprek , STAR-methodiek en ervaringsgericht interviewen, omgaan met pittige vragen, goede vragen stellen, feedback ontvangen (ca 4 uur)

 

Ik bied in mijn workshops precies die elementen, die ervoor zorgen dat jij de volgende stap zet, verlangen vorm geeft en bestemming bereikt. Zo ontstaan ervaringen die een diepe en blijvende indruk achterlaten.

Alle stappen van de workshops worden voor 1-op-1 coaching en groepen aangeboden.

Ik doe dit voor particulieren en bedrijven en altijd op maat qua inhoud, tijd en beschikbare middelen.

Bel of mail voor een kostenvrij kennismakingsgesprek.  We verkennen je vragen en behoeften. Ik eindig het gesprek met een kort voorstel over de mogelijke aanpak. Thuis denk je erover na, vraagt gelijk om een offerte of meldt je aan voor een workshop.  Daarna gaan we samen aan de slag

 

Volgende stap?

Neem direct vrijblijvend contact met mij op.

Contact opnemen